هوش مصنوعی منشاء رنگ گل‌ها را افشا کرد-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

هوش مصنوعی منشاء رنگ گل‌ها را افشا کرد

تحقیقات جدید کارشناسان دانشگاه «موناش» استرالیا با استفاده از شبیه‌سازی رایانه‌ای، ارتباط باستانی بین زنبور‌ها و تکامل رنگ در گل‌ها را فاش کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۶ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 06
کد خبر: ۲۲۷۰۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ این تحقیق اقدام به شبیه سازی منظره اولین گیاهان گل دهنده مربوط به چندین میلیون سال پیش کرده است تا از این طریق دیده شدن آن‌ها برای گرده‌افشان‌هایی مانند زنبور‌ها و پرندگان را آزمایش کند.

«آلن دورین» از دانشکده فناوری اطلاعات و مولف اصلی این گزارش تحقیقی می‌گوید حشراتی مانند زنبور‌ها مدت‌ها قبل از ظهور اولین گل‌ها درک بینایی را ایجاد کرده بودند تا بتوانند پرواز کنند و خود را با موقعیت سنگ‌ها، برگ ها، چوب‌ها و پوست درختان تطبیق دهند.

دورین افزود: نتایج ما ثابت کرد که اولین گل‌ها رنگ‌های خیره‌کننده‌تری ایجاد کردند تا بتوانند خود را از پس زمینه‌های کسل‌کننده‌تر متمایز کنند و گرده‌افشان‌های دوران باستان را جذب کنند.

این محققان به منظور آزمایش اینکه آیا زنبور‌ها محیط کنونی خود را همانطور می‌بینند که نیاکان آن‌ها محیط خودشان را می‌دیدند، درک رنگ زنبور‌ها را با محیط‌های شبیه‌سازی شده پیشاتاریخی آزمایش کردند.

دورین در این خصوص توضیح داد: با توجه به اینکه استرالیا از لحاظ زمین شناسی یک قاره باستانی است، ما برای شبیه‌سازی مناظر زمان ظهور اولین گل‌ها در دوره مزوزوییک (Mesozoic) بین ۲۵۲ تا ۶۶ میلیون سال پیش، از اندازه‌گیری‌های طیف رنگ از بوته‌زار‌های استرالیا استفاده کردیم.

«آدریان دایر» از دیگر مولفان این تحقیق خاطرنشان کرد، این اولین باری است که یک پیوند مشخص و واضح نشان می‌دهد که چطور درک بینایی گرده‌افشان‌های باستانی و زنبور‌های امروزی، راهنمایی برای تکامل رنگ گل‌ها بوده است.

وی افزود: اکنون متوجه می‌شویم که زنبور‌ها مانند نیاکان آن‌ها دریافت‌کنندگان رنگ فرابنفش، آبی و سبز دارند که توضیح می‌دهد چرا برخی گل‌های امروزی اغلب رنگ‌های متداولی مانند زرد را در گلبرگ‌های خود ایجاد کرده‌اند و این پاسخی به آن چیزی بوده است که می‌توانسته به آسانی توسط زنبور‌ها دیده شود. یافته‌های این تحقیق به درک این مساله کمک خواهد کرد که گونه‌های گیاهی چگونه در دوران معاصر گرده‌افشانی می‌کنند و در نتیجه از این طریق می‌توان به پیشبرد مطالعه کشاورزی هوشمند یاری رساند. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار